Főoldal > Cikkek > Hírek, érdekességek > Csomagtartóban talált halott kisfiú: Csontdarab miatt fulladhatott meg Sanyika? - A nagymama szerint nem baleset tör - Szülők Lapja

Csomagtartóban talált halott kisfiú: Csontdarab miatt fulladhatott meg Sanyika? - A nagymama szerint nem baleset történt

Szülőklapja képA vér szerinti nagymama azt nyilatkozta, a nevelőszülők rendszeresen verték a gyerekeket, régebben is állandóan voltak rajtuk sérülések, amikor a láthatáson találkoztak velük.

Szerző: Szülők lapja
2023-04-17
Forrás: Szülők lapja
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Április 15-én, szombaton egy autó parkolt le a nyíregyházi rendőrkapitányság előtt, ebből egy nő és egy férfi szállt ki, és közölték a rendőrökkel, hogy egy halott gyermek van az autóban, ők pedig a gyerek nevelőszülei, értesült a Tények.

A rendőrök átvizsgálták az autót, a kétéves kisfiú, Sanyika holtteste a csomagtartóból került elő, az információk szerint fel volt öltözve, magzatpózban feküdt és már napok óta halott lehetett. A kocsiban volt még egy egyéves kislány is, akin sérüléseket találtak, de élt, őt kórházba szállították.

Csomagtartóban talált kisfiú: Csontdarab miatt fulladhatott meg Sanyika - A nagymama szerint nem baleset történt

Nevelőszülők nevelték őket
A Tények információi szerint egy testvérpárról van szó, akik Ilkről kerültek a nevelőszülőkhöz Nyíregyházára, miután kiemelték őket 17 éves édesanyjuk mellől. Mindkét gyermek alultápláltnak tűnt.

A rendőrség szűkszavú közleményében ennyi szerepel: "a rendőrségre 2023. április 15-én 5 óra 50 perckor érkezett bejelentés, arról, hogy egy 2 éves gyermek életét vesztette, az eset körülményeit a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárás keretein belül vizsgálja."

Csontdarab miatt fulladt meg, állítják a nevelőszülők
A nevelőszülők állítása szerint a kisfiú halálát egy szerencsétlen baleset okozta: csontot nyelt, ezért fulladt meg. A vér szerinti nagymama viszont mást állít: ő azt nyilatkozta, a nevelőszülők rendszeresen verték a gyerekeket, régebben is állandóan voltak rajta sérülések, amikor a láthatáson találkoztak velük.

Csomagtartóban talált kisfiú: Csontdarab miatt fulladhatott meg Sanyika - A nagymama szerint nem baleset történt

A nagymama szerint rendszeresen verték a gyerekeket
Azt is elmondta, az anyukának sokszor mindenféle mondvacsinált okkal nem hagyták, hogy lássa a gyerekeket, a nagymama szerint ezt azért tették, hogy ne lássa a kicsiken lévő sérüléseket.

Utoljára pénteken telefonált, hogy a gyerekei után érdeklődjön - ekkor a kisfiú már két napja halott volt. A nagymama azt sem érti, ha tényleg ételtől kezdett el fuldokolni Sanyika, akkor miért nem hívtak hozzá rögtön mentőt. Ráadásul a kisfiú már régóta egyedül evett, jó étvágya volt.

Csomagtartóban talált kisfiú: Csontdarab miatt fulladhatott meg Sanyika - A nagymama szerint nem baleset történt

A Tények megkereste az illetékes gyermekvédelmi szervezetet az ügy kapcsán, a Nyíregyházi Egyházmegye és a fenntartásában működő Szent Miklós Gyermekvédelmi Intézménytől azt a választ kapták, hogy rendkívüli bizottságot állítottak fel szakemberek bevonásával a tragikus haláleset kapcsán, és segítik a rendőrség munkáját, valamint az érintettek gyászfeldolgozását.

Nem ez lenne az első eset, hogy a nevelőszülőknél történik tragédia: márciusban egy kisfiúról azt állították a nevelőszülei Polgáron, hogy leesett a lépcsőn és meghalt - később viszont kiderült, hogy rendszeresen verték a rájuk bízott gyerekeket, a szóban forgó 2,5 éves kisfiút szófogadatlansága miatt úgy megverték, hogy belehalt.

FRISSÍTÉS! 04.17. 13:51
A Magyar Nemzet információi szerint segítségnyújtás elmulasztása miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyíregyházi rendőrség a csomagtartóban talált kétéves kisfiú nevelőanyját. A lap megkeresésére a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség elmondta, a a bűncselekménnyel a nevelőanyát gyanúsítják, az ügyben őrizetbe vétel nem történt. A szakértő megállapította, a kisfiú halálát fulladás okozta.

FRISSÍTÉS 2. - 04.17. 15:07
A Rendőrség hivatalos weboldalán megjelent közlemény: "Ahogy arról korábban beszámoltunk, a rendőrség egy 2 éves gyermek haláláról értesült 2023. április 15-én reggel Nyíregyházán. A fiúgyermek halálának körülményeit a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság halált okozó segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja.

A nyomozás eddigi adatai alapján a nyomozók egy 34 éves nyíregyházi nőt gyanúsítottként kihallgattak, aki a terhére rótt bűncselekménnyel összefüggésben vallomást nem tett, az eljárás alatt szabadlábon védekezhet.

A nyomozó hatóság az eljárásban azt is vizsgálja, hogy más bűncselekmény megvalósult-e."

Forrás, képernyőfotók: Police.hu, Tények, Magyar Nemzet

Címkék: csomagtartóban talált kisfiú, nyíregyháza, nevelőszülők

vonal

[x] hirdetés

hirdetés

vonal

[x] hirdetés

hirdetés

vonal

[x] hirdetés

hirdetés

Tündéri versek és mondókák a baba öltöztetéséhez, fürdetéséhez, játékhoz, altatáshoz
Kattints ide >>

vonal

[x] hirdetés

OLVASD EL EZT IS!

Nézd, milyen ügyes a kis Zente! - Húsvét alkalmából locsolóverssel köszöntött minden hölgyet az SMA-s kisfiú
Nézd, milyen ügyes a kis Zente! - Húsvét alkalmából locsolóverssel köszöntött minden hölgyet az SMA-s kisfiú

Zente hatalmas fejlődésen ment át, amióta megkapta a génterápiás kezelést, édesanyja pedig időről időre megosztja a Facebookon, hogy mi a helyzet az SMA-s kisfiúval.

tovább a cikkre
"Krisztián igazi kis harcos" - Agyhártyagyulladástól vesztette el hallását és látását a kisfiú, kezelésre gyűjt a család

Nyolc hónapos korában kapott agyhártyagyulladást a kis Krisztián, egy hónapig volt kómában, és mire felébredt, kiderült, hogy elvesztette a látását, a hallását, és a mozgása is sérült.

tovább a cikkre
Videó: Végre újra megölelhette kisbabáját halottnak hitt édesanyja - Nem tudták, hogy túlélte a földrengést
Videó: Végre újra megölelhette kisbabáját halottnak hitt édesanyja - Nem tudták, hogy túlélte a földrengést

Tegnap hírt adtunk arról, hogy 54 nap után megtalálták egy török kisbaba édesanyját, akit addig halottnak hittek. Most előkerült a megható találkozásról készült videó is.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

Legnépszerűbb

Recept ajánlatunk

Alma túróval

Alma túróval

Uzsonnaételek gyümölcsből >>
8 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: Alma Túró

Recept:

A megmosott, meghámozott almát lereszeljük. A kb. azonos mennyiségű sovány tehéntúrót szitán áttörjük, majd az almával simára keverjük.

(...) tovább a teljes recepthez...


Rovatok

Cikkek témái

Szolgáltatások

Terhesség hétről-hétreBaba fejlődéseGaléria   /   Videótár

Terhesség hétről hétre 

Nyereményjáték   /   Szakértők   /      Webáruház

Horoszkópok
Baba horoszkóp
Szülő horoszkóp
Szerelmi horoszkóp

Keresők
Névkereső babáknak
Receptkereső babáknak
Orvoskereső
Gyermekorvosi ügyeletek
Orvosi szótár
Baba-mama katalógus

rssRSS hírcsatorna

Kalkulátorok
Ezt olvastad már? [x]
Betegségek

Mert az ő egészsége a legfontosabb… (x)

vissza vissza