60 g csirkemáj
10 g margarin
10 g liszt
50 ml tej
1/3 db tojás
petrezselyemzöld
só Elkészítés:
A lisztet a margarinon habzásig hevítjük, állandó keverés mellett hozzáadjuk a tejet és besűrítjük. Beletesszük az elkapart csirkemájat, tojássárgáját, majd petrezselyemzölddel, sóval ízesítjük, végül óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tojás fehérjét. Margarinnal kikent porcelán pudingformába tesszük, majd a formákat egy lábosba állítjuk és a forma feléig megtöltjük vízzel, végül fedő alatt kigőzöljük. Azonnal tálaljuk.
TÁPANYAGOK:
Energia: 241 kcal
Fehérje: 16,7 g
Zsír: 13,2 g
Szénhidrát: 12,2 g
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE:
Fehérjében, vasban gazdag, a baba számára is könnyen fogyasztható étel. Csak friss, és feltétlenül csirke máját használjunk!