Gyermeknap 2024: szuper ingyenes programok Budapesten és vidéken

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


Gyermeknap 2024: szuper ingyenes programok Budapesten és vidéken

Az ország különböző pontjairól gyűjtöttünk össze néhány színes és izgalmas, egyúttal díjmentesen látogatható gyereknapi programot, hogy minél élménydúsabb legyen számotokra a 2024-es gyereknapi hétvége!

Budapest, Városliget:
Május 25-26-án gazdag kínálattal rendezik meg az idei gyermeknapot. Koncertek, színházi előadások, játékok, lovasterápiás bemutató, kézműves- és sportprogramok gazdagítják az ingyenes programkínálatot, de lesz interaktív hangszerek kiállítása, Nemzetek utcája, katonai technikai bemutató, Sportsziget, egészségügyi sarok, kardiológiai szűrőállomás és internetsátor is. A részletekről itt olvashatsz bővebben.
 

Budapest, MÜPA:
Ingyenes koncertek, kézműves, kreatív és zenés foglalkozások elképesztő kínálata várja a családokat 26-án vasárnap, kül- és beltéren egyaránt. A Ritmuslabor, a Kalimpa együttes, és a Hamupipőke táncelőadás mellett Kerekítő, táncház, bábelőadás és interaktív népmese teszi gazdaggá és tartalmassá a gyermeknapi programot, de különlegességek is várják a családokat: lovagi ötpróba, mesemondó liget, kosaras körhinta, kemencés parasztudvar, rengeteg népi és ügyességi játék a gólyalábaktól a krumplipuskán át az ördöglakatokig… A rendkívüli program- és játékkínálatról itt tájékozódhatsz.
 

Kecskemét:
3 napos a gyermeknap! Rengeteg színes program és meglepetés várja a családokat május 24-26. között, Kecskemét főterén és a Deák téren. Ország Fagyija, interaktív játéktár, dobkör, kutyás bemutató, meseelőadások, érzékelős játék, kötélpálya, mesemozi, körhinta, ugrálóvár, tűzoltóautó, gyermektáncház, babafoglalkozás, óriás családi társasjáték, koncertek, bűvészelőadás...felsorolni is nehéz. Íme a részletes programcsomag.
 

Hódmezővásárhely:
A Város Stadion ad helyet az idei gyermeknap eseményeinek, mely közt karaoke, sportbemutatók, bátorság- és ügyességi próbák, táncház, meseelőadás és zenei programok is szerepelnek. További információkat itt találsz.
 

Gyál:
A gyáli Bartók Béla Általános iskola mögötti játszótéren május 25-én játékok, versenyek, arcfestés, lufihajtogatás várja a látogatókat. Ez a program is ingyenes.
 

Veszprém:
Ingyenes Gyermeknap a színházkertben! A GyereKert elnevezésű családi fesztivál most is számos színes programot kínál: babajátszóház, kézműves alkotóház, gyermekrajz-kiállítás, baba-mama sarok interaktív hangszerkiállítás, valamint előadások és koncertek (Szalóki Ági, Masni és Pocó Mihályi Rékával, Bahorka Társulat) várják a családokat. Részletesebb információkat itt találhatsz.
 

Zalaegerszeg:
A Vizslaparki Gyermeknapon interaktív gyermekműsorok, édességosztó show műsor, gólyalábas előadás szórakoztatja a családokat. Ugrálóvár, pónilovaglás, népi fajátékok, nyuszisimogató, babakuckó, kézműves játszóház, arcfestés, csillámtetoválás, hangszer- és néptáncbemutató, valamint tájfutó- és kerékpáros akadálypálya is várja a kicsiket és nagyokat.
 

Szentendre:
Újból megalakul Lurkócia, a gyermekállam! A gyerekek állomásokon gyűjthetnek pecséteket értékes nyereményekért, a Japán Kertben, a Czóbel Parkban és a Kerényi Parkban pedig számtalan koncert, táncbemutató, családi jóga, sakk-szakkör, tűzoltó- és rendőrségi bemutató, meseelőadás, rubikkocka-bemutató, zoknicsata, arcfestés és babás foglalkozás is várja a kisebb és nagyobb látogatókat. A program, melynek részleteit itt találod, részben ingyenes.
 

Vác:
Május 26-án vasárnap koncertek, ugrálóvár, tánc, interaktív játékok, arcfestés és rengeteg finomság várja a gyermekeket, családokat. (Eső esetén helyszín a Madách Imre Művelődési Központ.) További információk itt.
 

Lajosmizse:
Grillázs és Mézeskalács Majális és Gyermeknap várja a családokat május 25-én gyermekprogramokkal, majálissal, meglepetésekkel és persze finom falatokkal.
 

+ 1 budapesti program, ami bár nem ingyenes, de garantáltan imádni fogják a gyerekek:
Gyermeknap a Vasúttörténeti Parkban >>

 

Ha rossz idő lenne gyermeknapon, akkor sem maradtok szórakozás nélkül: itt 309 benti játék és vidám elfoglaltság közül válaszhattok!

Ha pedig inkább kirándulnátok: gyerekkel is könnyen bejárható, csodaszép magyarországi túraútvonal

 

Fotó: Freepik
 


Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


2024.05.24