Ismét kisgyerekeket hagytak a forró autóban - Két kisfiú kórházba is került

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Ismét kisgyerekeket hagytak a forró autóban - Két kisfiú kórházba is került

Hiába a rengeteg felhívás, újabb és újabb esetekben hagynak gyerekeket bezárt gépkocsiban – ez történt a napokban a fővárosban és Székesfehérváron is. Pedig a katasztrófavédelem szóvivője szerint a tűző napon csupán néhány perc is elég az életveszélyes helyzet kialakulásához.

Kis híján hőgutát kapott az a két kisgyermek, akiket édesanyjuk több mint fél órára az autóban hagyott - erről számolt be az RTL Híradó. Az 1 és 3 éves gyerekekhez a járókelők hívtak segítséget. Az anya csak akkor ért vissza az autóhoz, mikor a rendőrök és a mentők is megérkeztek. A két kisfiú már a hőkimerülés állapotában volt, ezért megfigyelésre kórházba szállították őket.

Székesfehérváron egy 1 éves kislányt szabadítottak ki a rendőrök egy autóból, miután a központi zár miatt a kocsiban ragadt.

Nem lehet elégszer elismételni, hogy nyáron még az árnyékban hagyott gépkocsiban is gyorsan 40 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, sőt, a kinti 30 fok körüli hőmérséklet esetén az autó belsejében 55-80 fok közé is melegedhet a levegő. A felforrósodott kocsiban hagyott gyermek percek alatt hőgutát kaphat, hiszen hőháztartása a felnőttekéhez képest kevésbé bírja a terhelést. Erről a rendőrség is készített egy drámai videót, hátha így sikerül megelőzni, hogy az autóban hagyják a szülők a gyerekeket. 

A kánikula veszélyeiről, a hőguta tüneteiről, a veszélyhelyzetben teendőkről korábban a Házipatika.com készített figyelemfelhívó, tájékoztató videót, mely akár életet is menthet!
 

Gyermeket, háziállatot SOHA ne hagyjunk az autóban, még résnyire húzott ablakokkal sem! Ha pedig ilyet látunk, azonnal hívjuk a mentőket, vagy a segélyhívót (112)! 

 

Hőguta tünetei gyerekeknél, kutyáknál: Tragédiával is végződhet, ha gyereket vagy kisállatot hagysz az autóban nyáron

 

Forrás: rtl.hu
Fotó: Freepik


Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2024.06.24