100 g brokkoli
100 g zöldbab
Elkészítés:
A brokkolit alaposan megtisztítjuk, rózsáira szedjük. A zöldbabot megmossuk, kockákra vágjuk. Feltesszük főni őket. Amikor megpuhultak, szitán áttörjük vagy turmixgéppel pürésítjük. Ha szükséges, saját főzőlevével hígíthatjuk.
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE
A brokkoli kedvelt zöldségféle élénk színe, kellemes íze miatt. C-vitamin-tartalma magas, ennek nagy része viszont hő hatására elbomlik, ezért törekedjünk a minél rövidebb ideig tartó hőkezelésre. A brokkoli kevésbé puffasztó hatású, mint a karfiol. Ha esetleg a baba különösen érzékeny a puffasztó hatású ételekre, akkor ne a főzőlével hígítsuk, hanem átforralt vízzel. A zöldbab könnyen emészthető, téli időszakban fagyasztott állapotban is beszerezhető zöldségféle.
TÁPANYAGTARTALOM
Energia: 65 kcal
Fehérje: 5,9 g
Zsír: -
Szénhidrát: 25,2g