Egy férj levele feleségéhez a gyerekek születése után - Ezt minden anyának el kell olvasnia!

Szülők lapja

Párkapcsolat

Szülők lapja


Egy férj levele feleségéhez a gyerekek születése után - Ezt minden anyának el kell olvasnia!

"Bármit is hiszel magadról, millió feladatodhoz, szerepedhez végtelen erőd van! Annyi, amennyiről én néha csak álmodom. Ettől vagy szép nekem, sőt, szebb, mint valaha..."
Csodálatos gondolatok egy apukától...ám bármi is a pillanatnyi élethelyzeted, ha elolvasod, ezek a gondolatok meg fognak erősíteni abban, hogy anyaként és nőként is értékes és utánozhatatlan vagy!

"Sok év és két közös gyermek… És azt szeretnéd tudni, szeretlek-e még? Hogy tetszel-e még nekem? Azt kérdezed, milyennek látlak most… Talán azon gondolkodsz, elég szép nő, elég jó anya, elég jó feleség vagy-e… Bizonytalan vagy bennem, de még inkább magadban. Látom - mert gyakran rajtakaplak, hogy az ablak előtt vagy az ágyon gubbasztva üldögélsz -, hogy aggodalom árnyalja az arcod. Szorongsz.

Kérlek, ne tedd!

Csodálatos vagy, és egyikünk sem, sem én, sem a gyerekek nem akarjuk, hogy aggódj. Azt szeretnénk - mert megérdemled! -, hogy érezd jól magad a bőrödben! Légy boldog, lássuk sokáig ragyogó mosolyod, csilingelő kacajod, mert ez voltál te és most is ez vagy! Számomra ugyanaz a csodálatos, egyetlen Nő!

Tudom jól, hogy a te testednek sokkal több dolga és feladata volt, sőt van, mint az enyémnek. Gyermekeink benned növekedtek, fejlődtek. A te testedből táplálkoztak, ahogy születésük után is. Minden sejted, minden testrészed ennek rendelte alá magát. Ebből a kiindulási pontba visszatérni időbe telik, de az is lehet, hogy sosem lesz ugyanaz. 

De miért is fontos ez? A tested némileg valóban megváltozott, de a lényed ugyanaz, és ez a fantasztikus lélek továbbra is átsugárzik minden porcikádon! Ugyanúgy érzem a belőled áradó életszeretetet, szerelmet, aggódást és figyelmet, mint azelőtt. Ugyanolyan ellenállhatatlan az illatod, csodás az ízed. Most is ugyanúgy megkóstolod a reggeli kávém, hogy elég finom-e, mielőtt átnyújtod. Ugyanúgy kacsintasz rám, mikor egy kacér viccet mondok, mint tíz éve, ugyanúgy imádok veled filmet nézni este, és átölelni, mikor kócosan hozzám bújsz. 

Ha rád nézek, eszembe jut a vajúdás aggodalma, a félelem, hogy elveszíthetlek, és az eufória, hogy minden rendben van. És ez örökre összeköt.
Amióta megszülettek a gyermekeink, még jobban becsüllek és szeretlek. Látom benned az Anyát, aki még éjjel is felkel ellenőrizni, jól be van-e takarva a pici, és negyedszerre is felkel megetetni, ha éhes, kialvatlanul is elviszi játszótérre a kisfiunkat, de látom a Nőt is, aki időt szakít arra, hogy főzzön, szeretetével otthonossá teszi a lakásunkat, a Nőt, akinek nem mindig sikerül annyit törődnie magával, mint szeretné, de igyekszik (!), és esténként még van ereje beszélgetni is velem. 

Bármit is hiszel magadról, millió feladatodhoz, szerepedhez végtelen erőd van! Annyi, amennyiről én néha csak álmodom… Elképesztő erőd és szeretetteli gyengédséged egyszerűen elvarázsol.
Ettől vagy szép nekem, sőt, szebb, mint valaha. Büszke vagyok arra, hogy te vagy a párom, és igyekszem méltó férjed lenni.
Azt szeretném, ha sosem kételkednél magadban, hanem az én szemeimen keresztül látnád magad!

És ha te magad egyszer mégis úgy érzed, bármiben is változni szeretnél, én abban is támogatlak majd. De nem magam miatt, hanem azért, mert boldoggá tesz téged

Szeretlek."

 

Szerző: Szülők Lapja
Fotó: Freepik


Szülők lapja

Párkapcsolat

Szülők lapja


2024.04.17