Iskolakezdés halasztása 2023: Így tudod kérvényezni, hogy a gyerek még egy évet óvodában maradhasson

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Iskolakezdés halasztása 2023: Így tudod kérvényezni, hogy a gyerek még egy évet óvodában maradhasson 2022. december 30-tól már benyújthatók a tankötelezettség kezdő időpontjának halasztásáról vagy korábbi megkezdéséről szóló kérelmek; a beadás határideje 2023. január 18. 2022. december 30-tól már benyújthatók a tankötelezettség kezdő időpontjának halasztásáról vagy korábbi megkezdéséről szóló kérelmek; a beadás határideje 2023. január 18. - közölte az Oktatási Hivatal (OH) az MTI-vel.

A közleményben emlékeztettek: amennyiben egy szülő valamilyen okból úgy látja, hogy tanköteles korú gyermeke még nem érett az iskolakezdésre, vagy éppen indokolt, hogy még nem tanköteles gyermeke szeptemberben megkezdje az iskolát, az OH-hoz nyújthatja be kérelmét, amelyhez bármilyen lényegesnek tartott dokumentumot mellékelhet.

Olvasd el ezt is!
Így kérelmezd, hogy gyermeked még egy évet az óvodában maradhasson »


Formanyomtatvánnyal segítenek
Az OH honlapján szintén elérhető a kérelmezést támogató formanyomtatvány, amely valamennyi szükséges adatot tartalmazza, és amelyet a szülők ügyfélkapun hitelesítve elektronikusan vagy kinyomtatva, postán is eljuttathatnak a hivatalnak. Az űrlap használata nem kötelező, ám jelentősen megkönnyíti a kérelmek benyújtását és feldolgozását - írták.

Iskolakezdés halasztása 2023: Itt tudod kérvényezni, hogy a gyerek még egy évet óvodában maradhasson

A döntést - szükség esetén a területileg illetékes pedagógiai szakszolgálat bevonásával - a hatályos jogszabályok alapján az OH hozza meg. A szükséges adatokról és csatolandó dokumentumokról bővebb tájékoztatás olvasható a hivatal honlapján.
Az iskolahalasztási kérelmek beadásának informatikai felülete elérhető itt »

Kapcsolódó cikkünk:
Menjen iskolába vagy maradjon még egy évet óvodában a gyerek? - Iskolaérettség kritériumai szakembertől »


Forrás: MTI
Fotó: Pixabay

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2023.01.02