Mennyei krémes madártej recept, habgaluskával - Ennek senki nem tud ellenállni

Szülők lapja

Receptek

Szülők lapja


Mennyei krémes madártej recept, habgaluskával - Ennek senki nem tud ellenállni

A krémes madártej egy tejjel és tojással készülő finomság, könnyed hófehér habgaluskával a tetején, melyet ehetsz uzsonnára vagy desszertnek is. Aki imádja, alig bírja abbahagyni - mutatjuk, melyik recept alapján készítsd el a madártejet.

Bár a telet sok szempontból kevésbé szeretem, mint a tavaszt vagy az őszt, de egy dolog miatt mégiscsak jó ilyenkor a hideg: nálunk tradicionálisan csak télen készült madártej, mivel édesanyám félt, hogy a tejes-tojásos finomság a melegebb időben - és konyhában - hamarabb megromlik - írta olvasónk, akitől ezt a madártej receptet is kaptuk.

Természetesen szerintünk azért megoldható, hogy az elkészült, és a hűtőbe még nem rakható madártejet az ember hideg vízzel teli edénybe állítsa, amiben hamarabb kihűl és nem romlik. Szóval mi azt gondoljuk, aki imádja ezt a krémes, habgaluskás mennyei édességet, az készítse el, amikor csak akarja.
 

Mennyei krémes madártej recept habgaluskával


Madártej - hozzávalók:
- 4 tojás
- 2 evőkanál porcukor
- 1 liter tej
- 1 vanília, ha nincs, akkor 1 csomag vaníliás cukor
- 7 dkg cukor
- csipet só


Fotó: Szülők Lapja

Madártej elkészítése:
- A tojásokat mossuk meg, majd szedjük kétfelé, külön a fehérjét, külön a sárgáját
- A tojásfehérjét egy csipet sóval kezdjük el kemény habbá verni, majd adjuk hozzá a két evőkanál porcukrot, és verjük teljesen keményre
- A tejhez adjuk hozzá a vaníliarúd kikapart magjait vagy a vaníliás cukrot, majd forraljuk fel, és kanállal szaggassuk bele a tojáshabból galuskákat
- 2-3 percig főzzük, majd óvatosan fordítsuk meg, a másik oldalát is főzzük meg, és már szedhetjük is ki egy üres tálba
- A tojássárgáját egy csipet sóval és a cukorral keverjük jó habosra, öntsük hozzá egy keveset a langyos tejből, majd azonnal keverjük simára
- Adjuk hozzá a maradék tejet, keverjük el, és öntsük vissza az egészet az edénybe
- Alacsony lángon, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg szépen besűrűsödik, majd hagyjuk kihűlni
- Szedjük a tetejére a galuskákat
- A tálalásig tegyük hűtőbe, díszítésül tehetünk rá csokireszeléket, mazsolát

 

Fotó: Szülők Lapja és Freepik


Szülők lapja

Receptek

Szülők lapja


2022.12.08